maj 24, 2024

Därför gjorde min son hårtransplantation i Sverige

Jag har en vuxen son som förstår vikten av att se snygg ut och är väldigt noga med sitt hår. På senare tid har han börjat känna sig lite osäker över att hans hår tunnar ut, något som är vanligt för många män när de åldras. Som kvinna vet jag att det egentligen inte spelar någon roll hur mycket hår en man har, så länge han tar hand om sig själv och ser till att frisyren är i ordning. Det finns otaliga exempel på kända män som anses mycket maskulina och attraktiva, även om de har tunnare hår.

Tyvärr verkar min son ha påverkats alltför mycket av trenden med tjockare hår och förebilder som Benjamin Ingrosso. Därför har han valt att fylla på sitt hår med hjälp av några extra hårfolliklar.

På senare tid har jag märkt att det har varit många reklamkampanjer på Facebook som förespråkar att åka till Turkiet för en håroperation, med löften om att man kan kombinera återhämtningen med en semester (men vad är meningen med det, när man inte får blöta ner huvudet?!). Jag anser att detta är helt onödigt. Idag är skönhetsingrepp så vanliga att det knappt får någon att höja på ögonbrynen längre. Det är synd att många inte inser att män som Bruce Willis, Vin Diesel och Patrick Stewart anses vara bland de mest maskulina män vi har, trots att de har mindre hår. Det är personligheten och självförtroendet som gör en man attraktiv, inte bara håret på huvudet.

Min son valde det säkra före det osäkra!

Efter att jag haft ett snack med min son, så valde han att göra sin operation här hemma i Stockholm. Jag och hans fästmo kunde skjutsade honom till hårkliniken i Bromma och tog en kaffe medans han fick sin behandling. Eftersom jag har goda kontakter inom Stockholms kulturella hov, så kunde vi fördriva tiden med att jag berättade vilka kändisar som redan besökt kliniken. Eftersom man i Sverige använder de modernaste metoderna så är det faktiskt mycket svårt att se vem som gjort en behandling.

Snacket jag hade med min son handlade om att inte åka till Turkiet, för där kan man bli blåst eller hamna hos någon icke professionell klinik. Det finns flera dokumentärer på radio om Brazilian Butt Lift, en så kallad BBJ, där allt gått snett och folk har dött! Risken med en dålig hårtransplantation är inte av dödlig karaktär. Tänk om min son skulle råka köpa en BBJ istället för en hårtransplantation?

Hur ser man att någon genomgått en dålig hårtransplantation?

Det finns några kändisar som valt genvägen att åka till Turkiet. Såhär ser man tecken på en icke professionell operation eller om personen inte har gett håret tillräcklig tid att växa ut naturligt efter ingreppet:

  1. Ojämn hårväxt: Om håret inte har transplanterats jämnt eller om vissa områden har färre eller tätare hårstrån än andra, kan det vara ett tecken på en hårtransplantation.
  2. Ej naturlig hårfästlinje: Ibland kan en tidigare hög eller tillbakadragen hårfästlinje ha justerats med en hårtransplantation. Om denna linje verkar onaturligt eller oproportionerlig till resten av hårlinjen, kan det indikera en hårtransplantation.
  3. Synliga ärr: Äldre metoder för hårtransplantation, som exempelvis ”hårpluggar”, kunde lämna synliga ärr i hårbotten. Även om moderna metoder, som FUE (Follicular Unit Extraction) och FUT (Follicular Unit Transplantation), är mindre benägna att lämna synliga ärr, kan det fortfarande finnas ärr för FUT-proceduren.
  4. Plötslig förändring i hårdensitet: Om en person plötsligt får en mycket tätare hårväxt, särskilt i områden där det tidigare var tunt eller skalligt, kan det indikera en hårtransplantation.

Idag är dock många moderna hårtransplantationsmetoder mycket sofistikerade och kan ge naturliga och diskreta resultat. En erfaren och skicklig kirurg kan utföra en hårtransplantation som är svår att upptäcka för otränade ögon.

Min son är mycket nöjd med sitt nya hår

Även om det smärtar mig att min son inte gillar sina förfäders genetiska förutsättningar så blev resultatet mycket bra. Min son håller med mig, och nu förtiden har han även slutat bära keps inomhus, vilket gör mig mycket glad.