maj 24, 2024

En heldag på Sofiero Slott full med lyx

Missa inte denna kronjuvel bland de ca. 224 slott som finns i landet! Detta slott finner du alldeles intill Helsingborg, och hit kan du ta dig med buss, bil eller cykel från Helsingborg Central.

Slottets historia

Sofiero slott har under de senaste åren fortsatt att locka besökare med sin oslagbara kombination av historisk charm och lyx. Som en av Sveriges mest exklusiva destinationer erbjuder slottet och dess omgivande trädgårdar en upplevelse av överflöd och raffinerad elegans, vilket passa mig mycket bra!

Det senaste inom lyx på Sofiero inkluderar en rad uppgraderingar och förbättringar som syftar till att erbjuda sina gäster en ännu mer exklusiv upplevelse. Slottet har renoverats för att behålla sin autentiska atmosfär samtidigt som det erbjuder moderna bekvämligheter och lyxiga detaljer.

Den vackra slottsträdgården är värd att gå vilse i!

Den omgivande trädgården har också fått särskild uppmärksamhet. Här gick jag snabbt vilse med dess noggrant designade gångar, prunkande blomsterarrangemang och enastående utsikt över Öresund har Sofiero trädgårdar skapat en känsla av opulent skönhet och överflöd. För att tillfredsställa de kräsna smaklökarna hos sina besökare erbjuder Sofiero även en gourmetupplevelse utöver det vanliga. Den förstklassiga restaurangen på slottet serverar raffinerade rätter med fokus på lokala råvaror och innovativa smakkombinationer. Dessutom kan besökare njuta av lyxiga afternoon teas och andra exklusiva matupplevelser.

Detta är alltså perfekt för en romantisk weekend, en bröllopsceremoni eller ett företagsevenemang då Sofiero slott är en destination som utstrålar överdåd och elegans. Med sin historia, vackra omgivning och fokus på detaljer har Sofiero blivit synonymt med en upplevelse av ultimat lyx för sina besökare.

Kostnad för entré (och hur du undviker turistfällan)

Entrébiljett till slottet kostar 135 kronor och fri entré för barn under 18. Tyvärr verkar det inte finnas någon rabatt för oss lite mer kulturella och äldre, däremot kan man köpa olika slags kultur-kort och slottskort. För mig var det inga problem, jag sa att självaste prins Oscar brukade leka i min fars trädgård! Turistfällan på Sofiero Slott är parkeringen. Den kostar hutlösa 50kr utöver det du redan betalar för inträdet till slottet. Tydligen ska pengarna gå till idrottsföreningar. Var smart som jag och parkera istället vid Sofiero Gård, 200 meter innan slottsparkeringen.

Innan ditt besök så besöker du Sofiero Farm

Som sagt, parkera 200 meter innan slottet och finn Sofiero Farm. Här kan du äta utan den hemska kö som restaurangen i Sofieros Orangeri presenterar besökare. På slottet får du stå i kö bakom 30 personer för att bli serverad ett endaste glas champagne, medan på Sofiero Farm kan du slå dig ned och bli serverad av ett magnifikt gäng unga och pigga.

20230513_124313-scaled En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Min son Charles, som faktiskt arbetar som chef i Helsingborg, följde med. Han tog en kall öl här på Sofiero Gård! Han är också singel, så tjejer bör passa på!
Brodkultur-edited-1024x768 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Bild från caféets hemsida Brödkultur. Deras bröd är så fint att de måste läst min artikel om olika slags lyxiga bröddegar.
smiley-vintage-blusar-pa-kladstallning-edited En heldag på Sofiero Slott full med lyx
På Sofierogård finner du även kollaborera som bilden är ifrån. Säkert har de inspirerats av Monika G. flärd och lyx!

”Ta mig till slottet”, sa jag!

Efter ett par glas champagne så bad jag min son Charles att ta mig till slottet. Inträdet gick smidigt, tack vare mina kungliga kontakter. Tyvärr hjälpte det inte mig att jag var lite salongsberusad och lyckades inte komma in i självaste byggnaden. Det visade sig att slottet håller på att renoveras! Som tur finns det mycket att titta på utomhus. Detta slott är känt för sitt fågelliv, så ta med kikaren! Det finns en hinderbana också för Charles framtida barn. Jag själv tyckte det var lite väl högt bland träden efter att jag druckit bubbel. Jag tog mig istället till slottsträdgården med dess butik! Här kunde man minsann hitta växter, krukor och trevlig personal!

Bilder från slottsområdet Sofiero

Här nedan ser du några av de bilder som jag tog. Alla dessa bilder är så kallad Copyright 2023 by Monika G.

20230513_145039-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
En vacker utsikt utlovas på Sofiero Slotts baksida
Danskt-slott-och-ejder-1024x393 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Vid utsiktsplatsen längst ner i slottparken ser man något danskt slott och en massor av ejdrar. Jag är stor fågelfantast, då mina lyxiga kuddar är av äkta ejderdun!
20230513_145120-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Slottets baksida lyckades jag ta mig till
20230513_140631-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Hinderbanan i träden som fick mig må illa, tack vare den mängd champagne och italiensk gelato jag förtärat
20230513_143149-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Trädgårdsmästarens bostad
20230513_143135-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
En prunkande trädgård
20230513_143215-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Här ska min nästa vinprovning bli!
Tradgard-1024x393 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Missa inte trädgårdsbutiken med dess växter och krukor
20230513_215453-1024x576 En heldag på Sofiero Slott full med lyx
Jag fick även behålla en fin karta