maj 24, 2024

Hästridning i den Söderåsens nationalpark

Helgens utflykt gick till den trevliga hästgården Söderåsen Turridning. Det var inte alls så långt från lyxiga Helsingborg, utan tar normalt 40 minuter men endast en halvtimme i min lilla Fiat 500! Det finns gott om parkering på hästgården och du behöver inte oroa dig för några tjuvar, för detta är uppe i de skånska alperna.

Zorro gav mig en perfekt utflykt

Detta var en perfekt utflykt för oss som gillar lite lyx i tillvaron. Turen börjar upp i de skånska alperna, sedan så avslutas den med en riktigt trevlig fika med glass! De som organiserar turen ser också till att våra personligheter passas upp med de lämpligaste hästarna, så jag fick en riktig charmör vid namn Zorro som är en Nordsvensk brukshäst av den grövre modellen på dryga 150 cm. Han bjöd mig på en riktig gallop (dock utan champagne).

zorro-1024x652 Hästridning i den Söderåsens nationalpark
Fina Zorro, en riktig gentleman. Foto: Denise Landerberg för Söderåsens Turridning

Boende på hästgården

Utöver turridning så erbjuder Söderåsens Turridning även Bed and Breakfast! Från 400kr/natt så får man känna sig som en i hästflocken, bland dess 30 individer av tjusiga hästar. Du kan även hyra en helt egen stuga från 1500kr första natten, sedan 1000kr/natt.

Glass utlovas

På gården finns även ett självbetjäningscafé! Lite ovant för mig som är van vid betjäning, men som man säger på latin: si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre: När du är i Rom, gör som romare gör! Det var tyvärr ingen italiensk gelato här, däremot var det ett väldigt gott alternativ som heter Engelholms Glass, en glasstillverkare med stil och tradition (precis som jag)!

20230514_134418-edited-scaled Hästridning i den Söderåsens nationalpark
En bild jag tog på den fina fanan som visar en glasspåg och hans gås
BedBreakfast-edited-1024x768 Hästridning i den Söderåsens nationalpark
Titta vad tjusigt!